قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

تروئیکای اروپا: ضمانتی برای موفقیت در مذاکرات ایران وجود ندارد

تروئیکای اروپا: ضمانتی برای موفقیت در مذاکرات ایران وجود ندارد دیپلمات‌های سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای با ایران مدعی شده‌اند ضمانتی برای موفقیت در مذاکرات مربوط به احیای این توافق وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۲ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 19
کد خبر: ۸۸۶۰۸

به گزارش راهبرد معاصر دیپلمات‌های سه کشور اروپایی در بیانیه‌ای تصریح کرده‌اند ضمانتی برای موفقیت در مذاکرات مربوط به احیای توافق هسته ای ایران وجود ندارد.

نمایندگان سه کشور اروپایی تصریح کرده‌اند هنوز «مسائل بسیار دشواری» پیش رو هستند که بایستی حل شوند.

 

منابع خبری پیش از این گزارش داده‌اند رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران از جمله مهم‌ترین مسئله محل اختلاف میان ایران و طرف‌های دیگر برای از سرگیری اجرای کامل توافق برجام است.

 

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا ضمن اذعان به شکست سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران گفته قصد دارد کشورش را به توافق هسته‌ای با ایران برگرداند. او با وجود این گفته دولتش حاضر است تنها بخشی از تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند.

 

دولت آمریکا در حال حاضر در تلاش است از طریق مذاکرات جاری در شهر «وین»، پایتخت اتریش زمینه‌های بازگشت خود به برجام را فراهم کند.

سه کشور اروپایی در بیانیه شامگاه چهارشنبه تصریح کرده‌اند طرف‌ها در مذاکرات جاری در وین به «پیشرفت‌های محسوسی» دست پیدا کرده‌اند.

 

در این بیانیه آمده است: «همه هیأت‌ها در فضایی سازنده فعالیت کرده و در این پیشرفت نقش داشته‌اند. اکنون ما هم در زمینه مسائل هسته‌ای و هم در زمینه رفع تحریم‌ها می‌دانیم که کلیات توافق به چه شکل خواهد بود.»

سه کشور اروپایی در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اینکه توافق فنی میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به زودی به پایان خواهد رسید خواستار اعطای دسترسی از سوی ایران به بازرسان این نهاد بین‌المللی شده است.

 

در این بیانیه آمده است: «تفاهم فنی فعلی میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به زودی منقضی خواهد شد. ما از ایران می‌خواهیم همراه با آژانس اتمی راهی را برای تداوم بازرسی‌ها پیدا کنند. دسترسی آژانس برای تلاش‌های ما جهت احیای برجام ضروری خواهد بود.»

 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.

 

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار